Gå til sidens hovedinnhold

Vestfold-bedrifter betaler for gratispassasjerer

Artikkelen er over 5 år gammel

326 bedrifter i Vestfold er medlemmer i returordningen Grønt Punkt Norge. De betaler for kostnader knyttet til gjenvinning av emballasje.

Jotun har vært medlem av den frivillige returordningen siden 1997.

– Vi ønsker å ligge i forkant på helse, miljø og sikkerhet. En del av dette er å ta ansvaret for hva som skjer med emballasjen etter at produktet er brukt. Kundene våre forventer dette av oss, sier emballasjesjef Ole Anton Bakke  i Jotun i en pressemelding fra det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt.

Bakke forteller at selskapet hovedsakelig bruker blikk- og plastemballasje til malingene de produserer. Av 8 millioner malingsspann er om lag 4,4 millioner plast, noe som tilsvarer 1.026 tonn plast i året.

Les også: Sparer penger på miljøengasjement

Betaler for gratispassasjerer

Abax AS, Allround Entreprenør AS, Also AS, Bergene Holm AS, Flemming Egg AS, Grans Bryggeri A/S og Immitec Norge AS er noen av de andre medlemmene fra Vestfold.

Les også: Først i Europa med returordning for elbil-batterier

Gjennom ordningen, som ble etablert som et samarbeid mellom Miljøverndepartementet og næringslivet for 20 år siden, har medlemmene betalt for gjenvinningen av 500.000 tonn plastemballasje, glass-, metall- og emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp.

– Grønt Punkt Norge er et selskap som drives uten krav til profitt, og avgiftene som medlemmene betaler går i sin helhet til kostnader forbundet med innsamling og gjenvinning av emballasje. De som er med på dette fortjener et klapp på skulderen. De står i sterk kontrast til de bedriftene som stiller seg utenfor emballasjedugnaden og dermed blir gratispassasjerer i et spleiselag der miljøet taper, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO