Her er Vestfolds 250 største bedrifter

STØRST: Sandefjord-baserte Jotun er Vestfolds største bedrift. I tillegg til viksomheten i Sandefjord er selskapet representert i mange titalls, blant annet Saudi Arabia.

STØRST: Sandefjord-baserte Jotun er Vestfolds største bedrift. I tillegg til viksomheten i Sandefjord er selskapet representert i mange titalls, blant annet Saudi Arabia. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alle de 10 største bedriftene i Vestfold økte driftsinntektene i 2015 i forhold til året før.

DEL

Vestviken24 bringer i denne saken en oversikt over regnskapstallene for de 250 største bedriftene i Vestfold i 2015.

I tillegg til å vokse, viser regnskapstallene at ni av de 10 største bedriftene også har positiv resultatutvikling. Bare en av dem, Tønsberg-baserte Nokas, leverer negative tall på driften.

Vestfolds klart største bedrift i 2015 basert på driftsinntekt er Sandefjordsbaserte Jotun AS, med en driftsinntekt på over 16, 8 milliarder kroner. De beholder dermed førsteplassen fra 2014, hvor de satt med driftsinntekten på 13,5 milliarder.

Økningen er på 3,3 milliarder kroner, eller 24 prosent. Tallene viser igjen en eventyrlig vekst for malingsgiganten, en vekst som har vart de siste 10 årene. I snitt har Jotun vokst med 10 prosent i året. Driftsresultatet ligger på nesten 2,1 milliarder kroner.

Den største vinneren

Også på andreplass finner vi et Sandefjord-selskap. Komplett AS omsatte for nesten 7,3 milliarder kroner i fjor, noe som var en økning på over 25 prosent fra 2014. Driftsresultatet opplever en like sterk økning og endte i fjor på 135,5 millioner kroner.

Nummer tre er Kongsberg Maritime AS i Horten, som omsatte for 6,9 milliarder kroner i fjor. Inntektene hos Hortens største private bedrift er de samme som i 2014. Driftsresultatet er på nesten 497 millioner kroner.

Kjøttprodusenten Skjeggerød AS er Vestfolds femte største bedrift når det kommer til driftsinntekt. I fjor hadde de en omsetningsvekst på 21 prosent, og gikk fra 3,7 milliarder i 2014, til 4,5 milliarder i driftsinntekter i 2015. Men driftsresultatet er på beskjedne null kroner.

Asko Vestfold Telemark AS er Larviks største bedrift med en driftsinntekt på 4,6 milliarder kroner i 2015. Året før var den på 4,3. Asko har dermed økt inntjeningen med 6 prosent. Driftsresultatet ligger på tett oppunder 111 millioner kroner.

Det offentlige størst i Tønsberg

Tønsberg er kjent for å ha en rekke offentlige arbeidsplasser, og da er det kanskje ikke overraskende at Sykehuset i Vestfold er Tønsbergs største bedrift. I 2015 hadde de en driftsinntekt på snaut 4,6 milliarder, som er en økning på 14 prosent fra 2014. Driftsresultatet ligger på 70 millioner kroner.

Tønsbergs største private bedrift var i fjor leverandøren av sikkerhetsløsninger og kontanthåndtering, Nokas AS. Med en driftsinntekt på 4,2 milliarder kroner hadde de en omsetningsvekst på 21 prosent fra året før. Nokas har imidlertid et negativt driftsresultat på over 13 millioner kroner. Sikkerhetskonsernet er den eneste av bedriftene blant de på topp ti som går med tap.

Hydro Aluminium Rolled Product AS er det eneste selskapet fra Holmestrand på topp ti-lista. I fjor hadde de en økning i driftsinntekt på 7 prosent, og gikk med det fra snaut 3,4 milliarder i 2014 til over 3,6 i 2015. Driftsresultatet ligger på tett oppunder 127 millioner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken