Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har full tillit hos ledelsen

Kåret til en av Norges beste arbeidsplasser fem ganger

Artikkelen er over 6 år gammel

For femte gang har Canon havnet på lista over de beste arbeidsplassene i Norge. De ansatte trekker fram god kommunikasjon med ledelsen og samhold blant medarbeidere. Samtidig blir utmerkelsene lagt merke til av jobbsøkere, ifølge ledelsen.

- Det viktigste med dette er at det er en annerkjennelse på at vi gjør ting riktig når vi bygger organisasjonen og lag, sier administrerende direktør Erik Mikalsen i Canon Norge, om sjuende plassen på lista over de 10 beste arbeidsplassene i Norge blant bedrifter med mer enn 250 ansatte.

Selskapet har deltatt i undersøkelsen i 2008, 2009, 2011 og 2013 i tillegg til i år, og har havnet på lista over de ti beste arbeidsplassene i Norge hver gang. Det har blitt lagt merke til av jobbsøkere.

- Flere og flere nevner det under jobbintervjuer. Potensielt nye ansatte er opptatt av bedriftskultur og arbeidsmiljø, sier Mikalsen.

De ansatte ved Canon Business Center Vestfold Telemark, som er et heleid datterselskap av Canon Norge AS, arbeider til daglig med salg, service og tjenester innen dokumenthåndtering og trykk for kontor og grafisk. Selskapet har kontorer i Tønsberg, Larvik og Skien med til sammen 35 ansatte.

Selskapet hadde i 2013 driftsinntekter på 108, 8 millioner kroner, og et resultat før skatt på 12, 7 millioner kroner. Canon Norge hadde på sin side driftsinntekter på 914, 6 millioner kroner og et resultat før skatt på 11, 5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Og Årets Vestfoldbedrift er...

LES OGSÅ: Har doblet inntekter og antall ansatte

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

 

Føler seg inkludert av ledelsen

Ledelsen forteller at de har ansatte som har jobbet i selskapet i over 30 år. Gjennomsnittlig ansenitet er 12 år.

Birger Steneby har vært der i 13 år. Han trekker fram kombinasjonen av godt arbeidsmiljø og det sosiale som preger arbeidsstedet.

- Det er jo en grunn til at man blir et sted så lenge. Det er absolutt 100 prosent tillit fra ledelsen til oss ansatte, og det er verdens beste kollegaer her. Alle støtter hverandre og hjelper hverandre gode. Vi blir godt ivaretatt både på og utenfor jobben, sier Steneby.

Sven Erik Kristiansen har jobbet for Canon i 19 år. Også han vektlegger forholdet mellom ledelsen og resten av arbeidsstokken.

- Det er god kommunikasjon mellom ledelse og ansatte. Vi blir inkludert i det som er viktig for oss. Det er et kjempegodt miljø her og godt samhold, forteller han.

Daglig leder Roar Lindstad hos Canon Business Center Vestfold Telemark er svært fornøyd med nok en gang å havne på lista.

- Gjennom denne undersøkelsen får vi belyst hva vi lykkes med, og hva vi kan bli enda flinkere til for å skape en virkelig fremragende arbeidsplass. Undersøkelsen viser tydelig at det er våre medarbeidere som bidrar sterkt på alle måter til at dette er en god og attraktiv arbeidsplass, sier Lindstad.

Den årlige kåringen Norges Beste Arbeidsplasser gjennomføres av analyse- og rådgivningselskapet Great Place to Work Norge. Kåringen er basert på tilbakemeldinger fra 24. 000 ansatte i forskjellige selskaper, og en omfattende kartlegging av kultur og lederpraksis i bedriftene. Det lages lister for ti på topp for store (over 250 ansatte), mellomstore (50-249 ansatte) og små (20-49 ansatte) virksomheter.

Konsulentselskapet innenfor digital kommunikasjon og teknologi, Bouvet, og kompetansehuset innen revisjon og rådgivning,BDO, som begge har avdelinger i Vestfold, havnet på henholdsvis åttende og tiende plass på lista.

Den største feilen er å ikke prøve

Lindstad  forteller at de er svært opptatt av å skape en god bedriftskultur:

- Vi jobber tett mellom våre ulike avdelinger, og søker en flat organisering da vi drar lasset sammen. En suksessfaktor er nok også at vi sørger for å inkludere våre respektive når vi har sosiale arrangementer. 

Selskapets visjon er at de skal skape resultater gjennom høyt tempo, solid håndverk og med glimt i øyet. De har en bevisst strategi for å sørge for at verdiene når ut til de ansatte, og ikke bare ender opp som tomprat:

- Vi er målorienterte og feirer resultater. Høyt tempo får man ikke kun ved å si det. Det må handles. Den største feilen er å ikke prøve. Derfor er det lov å gjøre feil her, så får vi heller lære av feilene. Å sørge for at vi gjør et solid håndverk gjør vi blant annet ved å måle kundetilfredshet. Med glimt i øyet mener vi at vi skal ha det gøy på jobben. Kundene merker om vi har det gøy eller mistrives, forteller administrerende direktør.

Samtidig ser de på de ansatte som den største verdien selskapet besitter.

- Vi har gode systemer for å følge opp de ansatte, og gjør jevnlige vurderinger av dem. Noe som også øker prestasjonsnivået, forteller lederne.

Canon har hovedkontor i Oslo, men administrerende direktør forteller at det er viktig for dem å være til stede i de lokale markedene.

- Vi kommer nærmere kunden, og med tett tilknytning føler de ansatte også mer for markedet, sier Lindstad, før Mikalsen trekker fram regionskontoret som et av dem sterkeste selskapet har.

Ledelsen anslår deres markedsandeler i Vestfold til å være nærmere 50 prosent. 

Kommentarer til denne saken