Vil få unge ut i jobb

SATSER PÅ BEMANNINGSBYRÅ: Stian Hole Kristiansen (17) og Patrick Hagen (17) har, sammen med tre andre, startet ungdomsbedriften Ung Bemanning.

SATSER PÅ BEMANNINGSBYRÅ: Stian Hole Kristiansen (17) og Patrick Hagen (17) har, sammen med tre andre, startet ungdomsbedriften Ung Bemanning. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fem SVGS-elever satser på å starte bemanningsbyrå for ungdom. De mener de har funnet en nisje som ikke er dekket av andre tidligere.

DEL

– Vi har foretatt en markedsundersøkelse. Blant 30 butikker vi spurte, var det bare én som brukte bemanningsbyrå for å få tak i yngre arbeidskraft, forteller Stian Hole Kristiansen (17).

Han er daglig leder i den nystartede ungdomsbedriften  Ung Bemanning. Sammen med fire andre elever i andreklasse på linja Service og samferdsel kaster de seg inn i rollen som gründere.

Målet er å skaffe flest mulig ungdommer i alderen 16 til 20 år jobb i løpet av våren. Og går dette bra, er det absolutt mulig at de fortsetter virksomheten etter at bedriftsprosjektet er over til sommeren.

Butikkerfaring

Alle de fem bak bedriften har erfaring fra det å jobbe i butikk. Å få Ung Bemanning på beina, har de jobbet med siden skolestart i høst.

– Nå får vi også brukt alt det vi har lært på skolen, sier Patrick Hagen (17), som er øko­nomiansvarlig.

Et annet mål er at de skal være den billigste tilbyderen av arbeidskraft. Det mener de at de er på vei til å klare. Så langt har de i hvert fall klart å holde kostnadene lave. Men først må de få i stand alle forsikringsordninger som dekker kundene deres.

Det er mye å huske på når man starter bedrift. Derfor er de glade for at de får hjelp fra en mentor de har fått via Sandefjord Næringsforening.

Så langt har gründerne hver og en lagt ned rundt ti timers arbeidsinnsats i uka.

– Behovet svinger veldig

Motivasjonen bak å starte nettopp et bemanningsbyrå, kommer fra deres egne erfaringer med å få seg jobber.

– Å få seg jobb bare ved å sende søknader, er vanskelig. Serviceyrker er også en bransje der bemanningsbehovet svinger veldig, sier Hole Kristiansen.

Derfor ønsker de å bruke av egen kompetanse, og gi de unge kurs og opplæring i kundeservice før de eventuelt går ut i jobb.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

 

God pedagogikk

Hvert skoleår etableres det rundt 20 ungdoms­bedrifter på SVGS. Kari Anne Nilsen har ansvaret for å legge forholdene til rette for dem.

– Vi bruker ungdomsbedrift som metode i ulike fag. De siste årene har vi ligger stabilt rundt 20 bedrifter og omtrent 90 elever, forteller Kari Anne Nilsen, som er fagutvikler for ungdomsbedriftene ved SVGS.

Det er andreklasseelever med studiespesialisering innen entreprenørskap og bedrifts­utvikling og elever som tar fag i salg, service og sikkerhet som får i oppgave å starte ungdomsbedrifter. Tidligere har også andre linjer hatt dette som en del av undervisningsopplegget.

Arbeidet med bedriften starter like etter skolestart, og man holder på hele skole­året. Går det riktig bra med bedriften, hender det at driften fortsetter også etter at prosjektperioden er over.

Gjennom året arrangerer skolen ulike konkurranser mellom bedriftene.

– Fredag delte vi ut premier for beste logo, beste forretningsplan og beste sosiale entreprenør, forteller Nilsen.

Næringslivet og dyktige fagpersoner har vært jury­med­lemmer.

10. februar skal også Sandefjord Næringsforening ha frokostmøte på SVGS. Da får næringslivet muligheten til å møte de unge bedriftene.

Artikkeltags