Gå til sidens hovedinnhold

Vold og trusler inn i arbeidsmiljøloven

Artikkelen er over 6 år gammel

Arbeidsmiljøloven kan få en egen forskrift om vold og trusler i arbeidslivet.

Det er klart etter at arbeids- og sosialkomiteen i Stortinget samlet seg til en enstemmig innstilling.

– Dette er et viktig grep for å skape et tryggere arbeidsmiljø. Og det er veldig gledelig at vi fikk en enstemmig innstilling om å sette i verk tiltak mot vold og trusler i arbeidslivet, sier stortingsrepresentant Fredric Holen Bjørdal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sammen med fire andre Ap-representanter på Stortinget har han fått gjennomslag for at regjeringen skal lage en egen forskrift om vold og trusler i arbeidslivet.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Godt hjelpemiddel

Det såkalte representantforslaget har et tragisk bakteppe.

I august 2013 ble en kvinne drept på et Nav-kontor på Grorud i Oslo.

I oktober 2014 ble en kvinnelig ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Asker drept av en beboer.

Mediene har flommet over av saker hvor ansatte er blitt truet.

– I dag finnes det ikke gode nok systemer som tilstrekkelig legger føringer for dokumentasjon av og systematisk arbeid med vold og trusler på arbeidsplassen. En forskrift er et godt hjelpemiddel for arbeidsgivere, og vil verken være byråkratisk eller til noe plunder, mener Bjørdal.

En presiserende forskrift vil blant annet kreve at det tas en helhetsvurdering om utfordringene til arbeidstakernes sikkerhet på arbeidsplassen.

Les også: Ferien gjør oss gladere

Ja fra posisjonen

Det oppsiktsvekkende ved innstillingen er at posisjonen har støttet og gitt sin tilskutning til et forslag fra opposisjonen.

– En samlet innsats for å begrense vold og trusler i arbeidslivet er viktig både for å verne den enkelte, for å hindre sykdom og skade og for å sikre tilstrekkelig rekruttering til blant annet velferdsstatens yrker, heter det i innstillingen.

Nå er ballen spilt videre til arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, som må svare på utfordringen når forslaget skal behandles i Stortinget.

Les også: Mentaliteten et større hinder enn teknologien

– Stor seier

Mimmi Kvisvik, som er forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO), er også glad for at komiteen så klart understreker behovet for en egen forskrift til arbeidsmiljøloven.

– Dette har vi jobbet for i svært mange år. Av innstillingen ser komiteen behovet for både et bedre verktøy mot vold og trusler og likestillingsperspektivet i saken, sier Mimmi Kvisvik.

Sammen med LO, Handel og Kontor, Norsk Sykepleierforbund og Politiets Fellesforbund var FO høringsinstans under behandlingen i komiteen.

Bjørdal tror nettopp den klare og entydige meldingen fra høringsinstansene bidro til at komiteen samlet seg om vedtaket.

Kommentarer til denne saken