Gründeren ville ha 86 millioner for eiendommene sine – nå har han fått et bud han liker

HAR AKSEPTERT: Det har kommet inn et bud på eiendomsporteføljen til Ole Torbjørn Jørgensen. Budets størrelse er foreløpig hemmelig, men selger har akseptert.

HAR AKSEPTERT: Det har kommet inn et bud på eiendomsporteføljen til Ole Torbjørn Jørgensen. Budets størrelse er foreløpig hemmelig, men selger har akseptert. Foto:

Europris-bygningen ved Kverken i Larvik er en av eiendommene som nå er så godt som solgt.

DEL

I midten av oktober la Ole Torbjørn Jørgensen fra Tjølling en solid eiendomsportefølje ut på markedet.

Jørgensen, som blant annet startet Løve-butikkene og siden har vært involvert i Europris-butikker over hele landet, håpet på 86 millioner kroner, eller mer, for porteføljen.

Det begrenser selvsagt kjøpegruppen, og det er ikke uvanlig at næringseiendommer ligger ute i både måneder og år før selger får napp.

Men ikke denne gangen. For ifølge finn.no har selger allerede akseptert et bud på eiendommene.

LES OGSÅ: Etter at Elizabeth Andrea (29) sminket landets største blogger tok det helt av

Selskapsgjennomgang vil ta fire uker

– Det stemmer at det er kommet et bud som er akseptert, sier megler Rune Allerød i Q4, som ikke ønsker å si hvem budet kommer fra, eller hvor stort det er:

– Nei, det er foreløpig konfidensielt, sier Allerød.

Grunnen til at eiendommen står oppført med «bud akseptert» og ikke «solgt» er at kjøper nå skal gjennomføre en såkalt due diligence, eller selskapsgjennomgang.

Kort sagt skal kjøper sikre at leietakerne i byggene som ligger i Larvik, Siljan og på Kongsberg er langsiktige og solide nok til at budet lar seg forsvare.

– Vi anslår at prosessen i dette tilbudet vil ta omtrent fire uker, sier Allerød.

LES OGSÅ: Tore Jørgensen har sagt opp toppjobben på Brunstad

Befester posisjon

Hvis dette salget går gjennom vil det være med å befeste Q4 næringsmeglings posisjon som den største næringsmegleren utenfor Oslo.

Vestfold-selskapet ble startet i 2016, og allerede i 2017 formidlet de salg av eiendommer til en samlet verdi av over 1,6 milliarder kroner.

Tidligere i år har Q4 gjort seg bemerket med salg av flere av Vestfold dyreste eiendommer, deriblant Nygårdsveien 88 i Sandefjord som gikk for 125 millioner kroner.

LES OGSÅ: Søker entreprenører til å gjøre ferdig sammenhengende dobbeltspor Oslo-Tønsberg

Artikkeltags