Gå til sidens hovedinnhold

Billigere strøm – bedre inntjening

Artikkelen er over 5 år gammel

Lavere strømpriser førte til at omsetningen i Fjordkraft i 2015 gikk ned sammenliknet med 2014. Men resultatet i fjor ble vesentlig bedre enn året før.

Fjordkraft-konsernet omsatte i 2015 for 3,8 milliarder kroner sammenliknet med 4 milliarder året før. Resultatet etter skatt ble 235 millioner kroner i 2015, sammenliknet med 165 millioner kroner i 2014.

– Resultatforbedringen skyldes bedret inntjening i Fjordkraft og datterselskapet Trondheim Kraft. Det er fremkommet gjennom kundevekst, bedret resultat i bedriftsmarkedet, økt bidrag fra tilleggstjeneste, samt at vårt investeringsprogram for automatisering gir reduserte interne kostnader.

LES OGSÅ: Fjordkraft vant pris for kundeserviceledelse

Vi har i 2015 hentet ut kostnadsbesparelser ved hjelp av de 50 millionene vi har investert over tre år i vår «avregnings- og faktureringsfabrikk», sier administrerende direktør Rolf Barmen.

– 2015 ga fremgang på mange områder. Selskapet har hatt god kundevekst og resultatene fra Norsk Kundebarometer 3. mai, levert av Handelshøyskolen BI, viste fortsatt fremgang og at Fjordkrafts kunder er svært fornøyde. Selskapet vant pris for «Årets kundeserviceledelse 2015» uavhengig av bransje,  og vi er glade for at «Årets unge leder» i Norge jobber hos oss, forklarer Jeanne Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft.

Antallet ansatte økte fra 139 til 150 i løpet av 2015.

LES OGSÅ: Fjordkraft kan få bøter for telefonsalg

Det utbetales for 2015 i alt 156 millioner kroner i utbytte fra Fjordkraft til eierne: BKK AS, Skagerak Energi AS og Statkraft AS. Utbyttet fordeles videre fra Fjordkrafts eierselskaper til kommuner i Hordaland og Grenland, samt staten.

Fjordkraft var ett av syv selskaper som vant midler fra konkurransen utlyst av ENOVA om å utvikle pilotprosjekter knyttet til å lage forbrukervennlige løsninger for sanntidsformidling av strømforbruk. Fjordkraft mottar 6,3 millioner kroner og legger selv til ca. fire millioner kroner samt egeninnsats.

NVE kom i starten av måneden med ny forskrift som muliggjør «gjennomfakturering». Regelverket som trer i kraft 1. september som vil gjøre det mulig for strømkunder over hele landet å få betale strøm og nettleie samtidig. Dette er en forenkling kundene ønsker og Fjordkraft har jobbet siden 2009 med å få gjennomslag for en slik løsning.