Her vil de lage bydelssentrum: – Ser for oss torg med restaurant, butikker og boliger

BYDELSSENTRUM: Der hvor disse byggene nå står, i Bekkeveien 200 og 202, planlegger Folksom AS og Coop Norge et bydelssentrum for innbyggerne på Vear.

BYDELSSENTRUM: Der hvor disse byggene nå står, i Bekkeveien 200 og 202, planlegger Folksom AS og Coop Norge et bydelssentrum for innbyggerne på Vear. Foto:

I framtiden planlegger Coop Norge og Folksom AS at du skal kunne handle, spise og bo på denne plassen.

DEL

– Jeg tror absolutt området langs Bekkeveien på Vear egner seg godt til et bydelssentrum, sier Per Ivar Aas, eier av Vestfold Maritim.

I november solgte han tomten og butikkbygget i Bekkeveien til Folksom AS og Coop Norge Eiendom AS.

Men butikken skal ingen steder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POSITIV TIL FORANDRING: Per Ivar Aas, daglig leder og eier av Vestfold Maritim, gleder seg til tiden framover.

POSITIV TIL FORANDRING: Per Ivar Aas, daglig leder og eier av Vestfold Maritim, gleder seg til tiden framover. Foto:

– Vi bytter bare til ett lokale som skal bygges nærmere Rakkevikveien. Med tanke på eksponering og salg, er det mye bedre for oss at butikken ligger der, sier Aas.

Han tror absolutt at et bydelssentrum er noe Vears befolkning ønsker seg.

– Gjort flere vurderinger

– Vi vet at det lenge har vært et ønske om en møteplass på Vear. Etter nøye vurderinger, mener vi at området rundt Bekkeveien 200 og 202 er det best egnede stedet for et bydelssentrum, sier Pål Egeland, administrerende direktør for Folksom AS.

Hvaslags selskap er Folksom AS?

Utvikler og forvalter av næringseiendom og boligprosjekter i Vestfold.

Kilde: Pål Egeland, administrerende direktør for Folksom AS.

Langsiktig prosjekt

Coop Norge Eiendom AS og Folksom AS har inngått et samarbeid, og kjøpt tomten – og bygget som ligger på den – av Vestfold Maritim.

– Aas skal fortsatt drive butikk som vanlig der en god stund til. Det skjer ikke noe på tomten med det første, sier Egeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pål Egeland

Pål Egeland Foto:

LES OGSÅ: Kjøpte gammel varmestue for 900.000. Nå er det til salgs for 6 millioner

– Vi tror det er en egnet plass

Visjonen til Coop Norge og Folksom AS er å lage et torg omkranset av blant annet restaurant, butikker, ulike helsefunksjoner og boliger.

– Det er et langsiktig prosjekt. Vi vet jo ikke om vi lykkes med dette, men vi kjenner området godt og er ganske sikre på at det er en egnet plass for et bydelssentrum, sier Egeland.

LES OGSÅ: Eneboligen til Frank skal bli til tre luksusboliger på samme tomt

Vil se på mulighetene

– Vi har satt i gang med å få utlyst et mulighetsstudie på Vear. Men arbeidet er så vidt i gang, skriver Anne Beate Hekland, leder for kommuneutvikling i Tønsberg, i en tekstmelding til Tønsbergs Blad.

Mulighetsstudien startes rett etter påske.

«Mulighetsstudiet skal ha fokus på å engasjere bredt og involvere både innbyggerne, næringsliv, interessenter, politikere og planleggere for å få fram kunnskap om Vear-områdets kvaliteter og potensial», står det på Tønsberg kommunes nettsider.

LES OGSÅ: Kjøpte gammel varmestue for 900.000. Nå er det til salgs for 6 millioner

Liker ideene

– Det blir en spennende tid framover. Dette bydelssentrumet vil også gi nabolaget en bedre utsikt enn den de har nå – rett inn i containerne våre, sier Aas.

Han legger til at selv om han ikke vet så mye om hvordan sentrumet vil bli seendes ut, stiller han seg positivt til forandringene.

– Jeg liker ideene Folksom AS har for eiendommen.

Artikkeltags