– Vi er avhengig av at fagkraft blir kult

KONKURRANSE FOR FAGARBEIDERE: Rune Mathiassen (t.v.) i Fagforbundet og hotelldirektør på Quality Hotell Tønsberg, Øyvind Hagen, samarbeider om gjennomføringen av fylkesmesterskapet for helsefagsarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere som arrangeres 3. mai i Oseberg kulturhus.

KONKURRANSE FOR FAGARBEIDERE: Rune Mathiassen (t.v.) i Fagforbundet og hotelldirektør på Quality Hotell Tønsberg, Øyvind Hagen, samarbeider om gjennomføringen av fylkesmesterskapet for helsefagsarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere som arrangeres 3. mai i Oseberg kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Framtidens fagarbeidere skal vise fram sine ferdigheter for publikum på Oseberg kulturhus i mai.

DEL

Tirsdag 3. mai blir det fylkesmesterskap for helsefagarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere i Oseberg kulturhus i Tønsberg. Vinnerne går videre til NM i Bergen i høst.

– Vi er avhengig av fagkraft og at det blir kult. Uten kule ting vil det være et dårlig grunnlag for rekruttering, sier hotelldirektør Øyvind Hagen hos Quality Hotell Tønsberg.

Hagen er også styreleder i NHO Vestfold, og sitter i Yrkesopplæringsnemnda i Vestfold.

Selv benytter han seg av fagarbeidere som kokker, servitører og i resepsjonen, men påpeker at det er viktig å ha fokus på yrkesrettet utdanning som helhet.

Les også: Fikk inn 24 jobbsøknader – nesten ingen var kvalifiserte

– Umulig å velge som 15-åring

Mesterskapet arrangeres i regi av KS, Opplæringskontoret for offentlig sektor i Vestfold (OKOS), Delta, Vestfold fylkeskommune og Fagforbundet.

Konkurransen skal bidra til å vise hvilke muligheter som fins innen yrkesrettet utdanning.

– Det er nær sagt umulig å velge hva man skal bli når man er 15 år. Derfor velger mange allmennfag, sier nestleder og organisasjonssekretær Rune Mathiassen.

Under konkurransen får elevene en oppgave som de raskt må planlegge løsningen på før det skal utføres i praksis.

– Vi henter inn noen som kan spille pasienter som blir satt inn i oppgaven, og som helsearbeiderne skal vurdere tilstanden til. Det vil også delta barn fra barnehage og barneskole som barne- og ungdomsarbeiderne blant annet skal aktivere i oppgaven, forteller Mathiassen.

Han trekker fram flere grupper som han ønsker seg som publikum under mesterskapet:

– Dette er aktuelt for de som er i ferd med å velge utdanning, samt bedrifter og kommuner. Samtidig vil jeg tro at det vil være spennende for både besteforeldre og foreldre å komme og se elevene i aksjon. Jeg syns folk må prioritere å komme som publikum på dette.

Han trekker også fram at det er mye læring i å overvære konkurransen, og en god forberedelse til tverrfaglig eksamen og fagprøven.

Les også: Slik sikrer bedriften seg ny kunnskap og stabil arbeidskraft

– Tøft å stå på en så stor scene

Tidligere har mesterskapet blitt arrangert på forskjellige videregående skoler i fylket. At det nå løftes opp på en skikkelig scene vil gi det hele en ny dimensjon, mener de to.

– Det er noe helt annet å stå på en scene med proff lys og lyd, sier Hagen.

– Det å tørre å stå på en så stor scene er tøft gjort. Vi er veldig fornøyd med at så mange lag har meldt seg på, sier Mathiassen.

Det deltar fem lag innen hver yrkesretning under arrangementet som er langt som en vanlig arbeidsdag.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags